Helsinki GSE:hen uudet professorit

Uudet apulaisprofessorit Alina Ozhegova ja Julia Salmi


 

Alina Ozhegova on nimitetty taloustieteen apulaisprofessoriksi Aalto-yliopistoon ja Julia Salmi taloustieteen apulaisprofessoriksi Kauppakorkeakoulu Hankenille. 

Alina Ozhegova on empiirisen toimialan taloustieteen tutkija, joka viimeistelee taloustieteen tohtorintutkintoaan Norjan kauppakorkeakoulussa (NHH) Bergenissä. Ozhegova on keskittynyt päivittäistavara- ja lääkemarkkinoiden tutkimukseen. 

”Olemme iloisia, että tutkijayhteisömme kasvaa jälleen. Alina Ozhegova valinta suoritettiin yli neljän sadan hakijan joukosta ja hakemuksia tuli ympäri maailmaa. Ozhegova vahvistaa jo ennestään kovatasoista toimialan taloustieteen tutkimusryhmäämme ja on odotettu lisä yhteisöömme”, sanoo Aalto-yliopiston taloustieteen laitoksen johtaja Pauli Murto. 

“Olen tutkimuksessani keskittynyt kilpailuun päivittäistavaramarkkinoilla. Päivittäistavarat ja lääkkeet ovat usein näkyvimmät ja tärkeimmät markkinat kuluttajan näkökulmasta. Erityisen kiinnostavaksi näiden markkinoiden tutkimisen tekee nyt tapahtunut hintojen nousu ja yritysten keskittyminen. Olen innoissani päästessäni mukaan Aalto-yliopiston ja koko Helsinki GSE:n tutkijayhteisöön, jossa näiden tärkeiden kysymysten tutkimiselle on loistavat edellytykset”, iloitsee Ozhegova. 

Alina Ozhegova on nimitetty professorin urapolun ensimmäiseen vaiheeseen ja aloittaa apulaisprofessorina syyskuussa 2024. 

--

Julia Salmi on teoreettisen mikrotaloustieteen tutkija. Salmi valmistui taloustieteen tohtoriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2019 ja työskentelee parhaillaan Kööpenhaminan yliopistossa taloustieteen apulaisprofessorina. 

“Julia Salmi on mitä lahjakkain taloustieteen teoreetikko. Olemme onnellisia saadessamme hänet tutkimusyhteisömme jäseneksi. Tiedämme Salmen tuovan merkittävän panoksen erityisesti mikrotaloustieteen teorian, dynaamisten pelien ja toimialan taloustieteen osalta niin Hankenille kuin koko GSE:lle,” sanoo Hankenin taloustieteen professori Rune Stenbacka. 

“Olen iloinen saadessani palata Suomeen ja Helsinkiin. Tunnen tutkijayhteisön entuudestaan ja tiedän, että Helsinki GSE on loistava ympäristö tutkimukselleni. GSE:n mikrotaloustieteen ryhmä on aktiivinen ja on kasvanut merkittävästi viime vuosina. On hienoa olla jälleen osa sitä”, iloitsee Salmi. 

Julia Salmi aloittaa toimessaan apulaisprofessorina elokuussa 2024. 

Lähde: Helsinki Graduate School of Economics 15.8.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näistä syistä suomalaiset irtisanoutuvat

Palkkaus vaikuttaa työpaikan vetovoimaan eniten -tutkimus

Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtajaksi Pia Tuomi