Ylen uutispäätoimittajaksi Panu Pokkinen

Panu Pokkinen


 

Ylen hallitus on nimittänyt Panu Pokkisen yhtiön suomenkielisen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajaksi ja vastaavaksi päätoimittajaksi. Pokkinen aloittaa tehtävässä 1.1.2025 mennessä.

Tällä hetkellä Pokkinen työskentelee Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtajana ja vastaavana toimittajana. Sitä ennen Pokkinen on työskennellyt mm. Yle Urheilun päällikkönä, Iltalehden uutispäätoimittajana ja Ilta-Sanomien uutispäällikkönä. Koulutukseltaan hän on YTM ja sotatieteiden maisteri.

”Panu Pokkinen on monialainen journalisti, joka on toiminut lähes 20 vuotta median johtotehtävissä. Hänellä on tarvittavaa strategista osaamista, kun Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoimintaa viritetään vastaamaan mm. tekoälyn murrokseen. Pokkisella on erinomaiset vuorovaikutustaidot ja hän kykenee käymään vuoropuhelua erilaisten sidosryhmien kanssa”, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen.

”On kunniatehtävä päästä vastuuseen suomalaisen journalismin kärkipaikalle tilanteessa, jossa tekoäly ja yhteiskunnan pirstaloituminen haastavat kansallista mediaa. Perusta on hyvä: Ylen journalismi tuottaa luotettavasti toden ja tasapainoisen kuvan Suomesta ja maailmalta. Koen päätehtäväkseni varmistaa, että pystymme yhdessä ammattitaitoisen henkilöstömme kanssa vahvistamaan kansallisen journalismin elinvoimaa myös tulevaisuudessa”, toteaa johtajaksi ja vastaavaksi päätoimittajaksi nimitetty Panu Pokkinen.

Vastaava päätoimittaja vastaa uutis- ja ajankohtaistoiminnasta kaikilla kielillä paitsi ruotsiksi ja saameksi. Hän toimii yksikön vastaavana toimittajana ja Ylen johtoryhmän jäsenenä. Hän raportoi Ylen toimitusjohtajalle.

”Panu Pokkinen on osoittanut Urheilu ja tapahtumat -yksikön vetäjänä vahvaa kykyä uudistaa toimintaa. Hän on yhteispelihenkinen johtaja, joka innostaa ihmiset mukaan muutokseen. Yle on maamme luotetuin uutismedia ja Panu Pokkisen johdolla tätä luottamusta vaalitaan jatkossakin koko Suomessa ja koko uutistoimituksen voimin, sanoo toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan nykyinen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen jää eläkkeelle tämän vuoden aikana.

Lähde: Yle 5.6.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näistä syistä suomalaiset irtisanoutuvat

Palkkaus vaikuttaa työpaikan vetovoimaan eniten -tutkimus

Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtajaksi Pia Tuomi