Avun päätoimittajaksi Ville Pernaa

Ville Pernaa on valittu Avun uudeksi päätoimittajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.11.2024. Kuva: Hannes Paananen


 

Ville Pernaa on valittu Avun uudeksi päätoimittajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.11.2024. Pernaa tuo A-lehtiin mukanaan vahvaa kokemusta journalismin, digitalisaation ja muutoksen johtamisesta.

 

Avun tulevaksi päätoimittajaksi valittu Ville Pernaa on kokenut ja näkemyksellinen journalisti. Hän siirtyy A-lehtien palvelukseen 1.10. VATT:n (Valtion taloudellinen tutkimuskeskus) viestintäjohtajan tehtävästä. Avun nykyinen pitkäaikainen päätoimittaja Marja Aarnipuro jää eläkkeelle loppuvuodesta. Hän jatkaa Avun päätoimittajana 31.10. asti ja työskentelee siirtymäajan yhdessä tulevan päätoimittajan kanssa.

Ville Pernaa on toiminut Suomen Kuvalehden päätoimittajana ja tehnyt merkittävää työtä myös Kanavan ja Parnasson päätoimittajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajana ja THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) hankejohtajana. Koulutukseltaan Pernaa on valtiotieteen tohtori. Hän on julkaissut tietokirjoja yhteiskunnallisista aiheista.

Apu tarjoaa vastapainoa median keskittymiselle ruuhka-Suomen asioihin

"Suomalainen yhteiskunta polarisoituu tällä hetkellä kovaa vauhtia: erilaiset elämäntavat ovat erkanemassa yhä kauemmas toisistaan. Avun missiona on kertoa kattavasti koko Suomen ja kaikkien suomalaisten arjesta, mikä tarkoittaa vastapainoa median keskittymiselle ruuhka-Suomen asioihin. Teemme Avussa rehellistä, koskettavaa, suoraviivaista ja laadukasta journalismia, mutta emme ryhdy saarnaamaan, miten ihmisen tulisi elää", Pernaa sanoo.

Pernaan vastuulle tulevat Apu, digimedia Apu360, Apu Terveys ja Apu Ristikot.

"Digimedia Apu360 on erittäin laaja kokonaisuus. Avun sisältöjen lisäksi sieltä löytyy muun muassa Mondon matkailujournalismia, Imagen suuria tarinoita sekä syvällistä urheilujournalismia alan johtavien asiantuntijoiden tekemänä. Esimerkiksi Tuukka Kotimäen tuore analyysi jalkapallon EM-kisoista on todennäköisesti syvällisin Suomessa aiheesta julkaistu juttu.”

A-lehdet uskoo aikakausmediaan

Ville Pernaan kokemus aikakausmedian johtamisesta ja digitalisoinnista on merkittävä etu A-lehdille, Ajankohtaismediat-mediaryhmän johtaja, vastaava päätoimittaja Iina Artima-Kyrki arvioi.

"Pernaan vahva osaaminen ja laaja-alainen journalistinen kokemus avaavat Avulle uusia mahdollisuuksia. Hän on todellinen journalismin uuden ajan ammattilainen, jonka johdolla Apu voi jatkaa luotettavan ja merkityksellisen sisällön tuottamista."

A-lehdet-konsernin toimitusjohtaja Heli Arantola kertoo, että A-lehdet uskoo aikakausmediaan ja panostaa sen kehittämiseen.

”Aikakausmedian sisältöjä tehdään nyt ja tulevaisuudessa yhä monimuotoisemmin. Lehdellä on vahva roolinsa, ja digitaalinen media antaa mahdollisuuden luoda laadukasta sisältöä myös liikkuvan kuvan ja äänen muodossa.”

Lähde: A-lehdet 12.6.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näistä syistä suomalaiset irtisanoutuvat

Palkkaus vaikuttaa työpaikan vetovoimaan eniten -tutkimus

Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtajaksi Pia Tuomi