WSOY:n yhteiskuntasuhteiden johtajaksi Jenni Haukio

Jenni Haukio. Kuva: presidentti.fi


 

WSOY haluaa kehittää rooliaan yhteiskunnallisena toimijana ja on kutsunut VTT Jenni Haukion tehtävään yhteiskuntavastuun johtajana.

 

”Elämme yhä kiihtyvässä maailmassa.  Haluamme tämän nimityksen myötä varmistaa, että WSOY on jatkossakin suomalaisen yhteiskunnan valpas mieli. WSOY on jo pian 150 vuotta ollut voimakkaasti mukana kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa ja niin olemme tulevaisuudessakin. Yhteiskuntavastuu korostuu jatkossa entistä enemmän WSOY:n toiminnassa”, kertoo WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

”Kirjallisuudella on yhteiskunnassamme merkittävä rooli, jota haluan olla tekemässä näkyvämmäksi ja vaikuttavammaksi. On todella innostavaa liittyä sekä perinteikkään että edistyksellisen Werner Söderström Osakeyhtiön organisaatioon tehtävässä, jossa aiemman työurani kokemuspohja niin kirjallisuuden kuin myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen toimialueilta ovat hyödyksi”, Haukio toteaa.

Jenni Haukio tunnetaan lukemisen, kirjoittamisen, kirjallisuuden ja kulttuurin aktiivisena puolestapuhujana sekä lukuisien kirjallisuutta edistävien hankkeiden suojelijana. Kirjallisuuden parissa hänen toimintansa käynnistyi jo 1990- ja 2000-lukujen vaihteen Turussa, missä Haukio mm. vaikutti Kapustarinta-kirjoittajayhdistyksen perustajajäsenenä ja puheenjohtajana. Vuosina 2012-2022 Turun Kirjamessujen ohjelmajohtajana työskennellyt Haukio on omalla kirjailijanurallaan mm. julkaissut kolme runokokoelmaa ja omakohtaisen muistelmateoksen.

”Olemme tunteneet Jennin kanssa jo yli vuosikymmenen kirjallisuuden eri hankkeiden tiimoilta, enkä voisi kuvitella parempaa henkilöä ja taustaa rakentamaan tätä toimintoa WSOY:n organisaation osaksi. Lukeminen ja kirjat ovat merkittävä osa suomalaista identiteettiä. Näin haluamme asian olevan tulevillakin vuosikymmenillä muuttuvassa maailmassa”, Timo Julkunen jatkaa.

Jenni Haukio aloittaa tehtävässään elokuussa 2024 vastuullaan WSOY:n yhteiskunnalliset hankkeet.  Tehtävän kautta WSOY haluaa olla mukana entistä tiukemmin suomalaisen yhteiskunnan lukemisen ja kirjallisuuden kehittämisen hankkeissa. Hänet tullaan näkemään myös näkyvässä roolissa WSOY:n edustajana erilaisissa kirjallisuustapahtumissa. Tehtävään liittyy myös useita luottamustoimia, jotka tarkentuvat kohti syksyä 2024.

 

Lähde: Werner Söderström Osakeyhtiö 16.5.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näistä syistä suomalaiset irtisanoutuvat

Palkkaus vaikuttaa työpaikan vetovoimaan eniten -tutkimus

Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtajaksi Pia Tuomi