Suomen Ranskan-instituutin johtajaksi Tuula Yrjö-Koskinen

Tuula Yrjö-Koskinen. Kuva: Roni Rekomaa


 

Tuula Yrjö-Koskinen on nimitetty Suomen Ranskan-instituutin uudeksi johtajaksi. Hänen toimikautensa alkaa 1. elokuuta 2023. Yrjö-Koskinen seuraa tehtävässään Johanna Råmania, joka on johtanut instituuttia vuodesta 2018.

"Koen erityisen motivoivana päästä juuri Ranskaan ja Pariisiin edistämään suomalaisen taiteen ja kulttuurin kansainvälistymistä, keskinäistä verkottumista ja moninaista yhteistyötä. Tehtävä puhuttelee minua kokonaisvaltaisesti ja otan sen erittäin innostuneena vastaan. Jatkuvien muutosten ja epävarmuuden ajassa taiteella, kulttuurilla ja luovilla aloilla on keskeinen merkitys ja potentiaali vuoropuhelua, luottamusta ja uudistumista tukevana voimana", kertoo Tuula Yrjö-Koskinen tiedotteessa 29.3.2023.

Tuula Yrjö-Koskinen on toiminut useissa taide- ja kulttuurialan asiantuntija-, esihenkilö- ja johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Yrjö-Koskinen on ollut muun muassa Helsingin juhlaviikkojen tuotantopäällikkönä, London Sinfonietta -orkesterin Education Managerina Lontoossa ja Suomen Washingtonin suurlähetystön kulttuurineuvoksena. Hän on myös johtanut Helsingin kaupungin kulttuurikeskus Stoaa.

Yrjö-Koskinen on tällä hetkellä Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastojaoston varapuheenjohtaja ja kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan varajäsen.

Yrjö-Koskisella on yhdysvaltalaisesta Marylandin yliopistosta Master of Arts -tutkinto ranskan kielestä ja kirjallisuudesta ja Master of Music -tutkinto musiikkitieteestä. Helsingin yliopistosta Yrjö-Koskinen on valmistunut humanististen tieteiden kandidaatiksi romaanisesta filologiasta. Yrjö-Koskinen on myös opiskellut muutosjohtamista Aalto-yliopistossa ja Aalto EE:ssä.

"Tuula Yrjö-Koskisella on syvää ja monipuolista taiteen ja kulttuurialan eri toimijoiden tuntemusta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tuulassa yhdistyvät laajan kokemuksen tuoma vahva näkemyksellisyys ja kiinnostus tehdä uutta. Uskon, että tämä yhdistelmä antaa mainiot edellytykset Pariisin kulttuuri-instituutin menestykselliseen johtamiseen. Instituutin toimintaa vuodesta 2018 kehittänyt Johanna Råman saa arvoisensa jatkajan", Suomen Ranskan Instituutin Säätiön hallituksen puheenjohtaja Raine Tiessalo sanoo.

Suomen Ranskan Instituutin Säätiön hallitus nimittää instituutin johtajan enintään viideksi vuodeksi kerrallaan.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näistä syistä suomalaiset irtisanoutuvat

Palkkaus vaikuttaa työpaikan vetovoimaan eniten -tutkimus

Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtajaksi Pia Tuomi