Edenred Suomen toimitusjohtajaksi Jacob Segercrantz

Jacob Segercrantz. Kuva: Edenred


 

Työsuhde-etupalvelujen globaali markkinajohtaja Edenred on nimittänyt uuden toimitusjohtajan Edenred Suomelle. Uusi toimitusjohtaja on Jacob Segercrantz, joka siirtyy uuteen tehtävään ruotsalaiselta maksuyhtiö Klarnalta Suomen maajohtajan tehtävästä. Rekrytoinnin myötä Edenred jatkaa panostamista liiketoiminnan kasvattamiseen, vastuullisuuteen, käyttäjäystävällisyyteen ja laajaan tuotevalikoimaan. Segercrantz aloittaa Edenredillä tilanteessa, jossa tiukentunut kilpailu osaamisesta ja inflaation vaikutus palkkojen ostovoimaan ovat entisestään nostaneet työsuhde-etujen merkitystä työelämässä. 

Edenred Suomen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Jacob Segercrantz. Segercrantz siirtyy Edenredin johtoon ruotsalaiselta maksuyhtiöltä Klarnalta, Suomen maajohtajan roolista. 

Segercrantzilla on mittava työkokemus fintech-alalta. Klarnalla hän työskenteli 5 vuotta ja sitä ennen mm. Danske Bankissa sekä suomalaisessa maksupalveluyhtiössä Maksuturva Groupissa (nykyään Svea Payments). Rekrytoinnin myötä Edenred jatkaa panostamista liiketoiminnan kasvattamiseen, vastuullisuuteen, käyttäjäystävällisyyteen ja tuotevalikoiman laajuuteen. 

– Upeaa päästä mukaan Edenredille auttamaan ja muuttamaan suomalaista työarkea. Työelämän muutoksen on huomannut vuosien varrella konkreettisesti esimerkiksi rekrytointikilpailun kiristymisenä ja etätyökulttuurin valtavirtaistumisena. Ihmiset kaipaavat joustavuutta ja valinnanvapautta. Työpaikkaa valittaessa vaikuttaa yhä enemmän se, mitä työ tarjoaa palkan ohella, Segercrantz sanoo tiedotteessa 22.3.2023

– Toivotamme Jacobin lämpimästi tervetulleeksi. Hänellä on vankka tietotaito finanssiteknologiasta ja hänen arvonsa sopivat ympäristötietoisuutta, yhteiskuntavastuuta ja hyvää hallintotapaa korostavaan linjaamme.  Hänen rekrytoimisensa vahvistaa kehityssuuntaamme, Edenredin Pohjois-Euroopasta vastaava johtaja Patrick Langlois kertoo. 

Suomen työelämä poikkeaa selkeästi muista Pohjoismaista 

Työpaikkaa valittaessa työsuhde-etujen merkitys on noussut. Mitä kovempaa kilpailu osaamisesta on, sitä kysytympiä ovat erilaiset edut. Ja toisaalta myös inflaatio nostaa työsuhde-etujen merkitystä, koska kuluttajahintojen nousu syö palkan ostovoimaa, mutta ei samassa määrin etujen arvoa. Käytännössä edut ovat merkittävä rahanarvoinen veroton lisä palkan päälle. 

– Tiedän omakohtaisesti helppouden ja käytettävyyden merkityksen työsuhde-etujen arkikäytölle. On erittäin arvokasta, että Edenred on nykyään saatavilla esimerkiksi Google Payssä ja Apple Payssä. Se on kehitystyötä, joka sopii markkinajohtajalle. Käyttäjäystävällisyyteen panostaminen on oikea tapa helpottaa suomalaista arkea, Segercrantz kommentoi. 

Edenred on vakavarainen globaali organisaatio, joka toimii 45 maassa. Suomi on työsuhde-etukulttuuriltaan erityislaatuinen maa, sillä suomalaisilla on pitkä tottumus palkansaajan normaaleihin etuihin, kuten Lounari- ja Virike-etuun. Niiden rinnalle on kasvanut joukko muita verovapaita etuja, kuten työmatka, hieronta ja hammashoito.  

– Suomessahan rekrytoitavalla työntekijällä on usein jopa vaatimuksena lounasetu. Sitä voi sanoa jopa markkinastandardiksi. Lisäksi Suomi on moderni tietoyhteiskunta, jossa luotettavat yhteydet mahdollistavat laajan etätyön. Siksi Suomessa työsuhde-etupalvelujen valikoiman on oltava laaja ja kätevyys korostuu, Segercrantz toteaa. 

“Kulmahuoneajattelu on historiaa” 

Segercrantzin omat arvot ja aktiivisuus näkyvät myös vapaa-ajalla. Aktiivinen juoksija harjoittelee paraikaa toista maratoniaan varten. 

– Uskon, että seuraava maratonsuunnitelma ja uusi työ sopivat hyvin yhteen. Juoksu on rakas harrastus, joka antaa vastapainoa työlle. Kehittymisen näkee konkreettisesti. Luonto ja raikas ilma tekevät hyvää ajattelullekin, Segercrantz kertoo. 

– Töissä pyrin olemaan joviaali ja helposti lähestyttävä. Kulmahuoneajattelu on historiaa, minua kiinnostaa ihmiset ja heidän kehittymisensä, hän jatkaa. 

Peter Hiltunen siirtyy uusiin haasteisiin 

– Suuret kiitokset Peterille hänen vuosistaan Edenredillä. Peter on ollut tärkeä tekijä Edenredin vakiinnuttaessa Suomessa markkinajohtajan aseman. Hänen vuotensa olivat kasvun ja tuotevalikoiman laajentamisen aikaa. Kaikkea hyvää Peterille tulevaisuuteen, Langlois päättää. 

Segercrantz aloitti Edenredillä maaliskuun 20. päivänä.

Edenred Finland Oy on Suomen johtava työsuhde-etuja tarjoava yritys ja arjen hyvinvoinnin mahdollistaja. Edenredin palveluilla työnantajat voivat tarjota työntekijöilleen lounas-, liikunta- ja kulttuuri-, hieronta-, hammashoito- sekä työmatkaetuja. Yrityksen tuotteita ovat Edenred Lounari, Edenred Virike, Edenred Hieronta, Edenred Hammashoito ja Edenred Työmatka sekä Delicard®-lahjakortit. Suomessa Edenredin verkostoon kuuluu yli 30 000 etujen käyttöpaikkaa. Koko Edenred-konsernilla on globaalisti 10 000 työntekijää 45 maassa.  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näistä syistä suomalaiset irtisanoutuvat

Palkkaus vaikuttaa työpaikan vetovoimaan eniten -tutkimus

Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtajaksi Pia Tuomi