Suomen Rooman-instituutin johtoon Ria Berg

Ria Berg. Kuva: Suomen Rooman-instituutti


 

SuomenRooman-instituutin uusi johtaja dosentti Ria Berg on aloittanut kolmivuotiskautensa Villa Lantessa 1.8.2021. 

 

Ria Berg on Helsingin yliopiston klassillisen arkeologian dosentti, jonka tausta on klassillisessa filologiassa. Hän on tutkijana kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu erityisesti Pompejia, antiikin naisia ja roomalaista esineistöä käsittelevistä tutkimuksistaan. 

 

Berg on osallistunut lukuisiin arkeologisiin kaivauksiin Italiassa, muun muassa yhteispohjoismaiseen kaivausprojektiin Nemissä ja Helsingin yliopiston Pompeji-projektiin. Vuosina 2015–2019 Berg toimi tutkijana Suomen Akatemian ja Tampereen yliopiston rahoittamassa Ostia-projektissa. Suomen Rooman-instituutissa hän on toiminut aikaisemmin sekä tieteellisenä assistenttina että lehtorina.

 

”Suomen Rooman-instituutti on oman tutkijanidentiteettini keskeinen rakennuspaikka, josta olen saanut korvaamatonta tukea uralleni. Tämä motivoi minua tukemaan sen toimintaa kaikin tavoin. Näiden kokemusten ja Italiassa solmimieni laajojen yhteistyöverkostojen kautta koen pystyväni kehittämään instituutin toimintaa Suomen klassisen kulttuurin ja antiikin opintojen tärkeänä solmukohtana”, Ria Berg sanoo.

 

Johtajakautensa aikana Berg keskittyy tutkimaan antiikin roomalaisten luontosuhdetta ja erityisesti luonnon ja rakennetun kaupunkiympäristön limittymistä toisiinsa. Tutkimusprojektissa luontosuhdetta tutkitaan monitieteellisesti hyödyntäen arkeologian, historian, taidehistorian sekä antiikin kielen- ja kirjallisuudentutkimus metodeja ja lähdemateriaaleja sekä uudempia teoreettisia lähtökohtia, kuten materiaalisuutta, emootiotutkimusta ja ekokriittistä näkökulmaa. Konkreettisesti tarkastelun kohteena ovat myös Pompejin ja Ostian talot. Oman tutkimuksensa lisäksi Berg kokoaa tieteellisen työryhmän ja vastaa instituutin tutkimus- ja opetustoiminnasta sekä sen kehittämisestä.

 

Instituutin edellinen johtaja prof. Arja Karivieri on palannut virkaansa Tukholman yliopiston antiikin kulttuurin ja yhteiskuntaelämän professorina heinäkuussa 2021.

 

Suomen Rooman-instituutti kertoi asiasta tiedotteessaan 16.8.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näistä syistä suomalaiset irtisanoutuvat

Palkkaus vaikuttaa työpaikan vetovoimaan eniten -tutkimus

Scandic Hotels Oy:n henkilöstöjohtajaksi Pia Tuomi