Linkedin-profiilin 4 tärkeätä asiaa -rekrytoija
Kun LinkedIn-profiilisi on kunnossa, se voi jäädä rekrytoijan haaviin. |
LinkedIn on erinomainen työkalu työnhakuun ja verkostoitumiseen, ja kuka tahansa voi tulla löydetyksi palvelussa. Lue, mikä on rekrytoijan näkökulmasta tärkeintä profiilissasi.
LinkedIn on kasvattanut suosiotaan tasaiseen tahtiin Suomessa, ja monet rekrytoijat käyttävät palvelua uusien työntekijöiden löytämiseen.
Internet on täynnä kikkoja LinkedIn-profiilin tuunaamiseen. Mutta mihin asioihin rekrytoija kiinnittää oikeasti huomioita profiilissasi? Työhistoriaasi, verkostoosi ja siihen, miten olet kiteyttänyt osaamisesi.
Varmista siis, että ainakin nämä asiat ovat kunnossa:
1. Tärkeimmät faktat
Kuten sanottua, on olemassa useita ohjeita LinkedInin hienosäätöön. Rekrytoijat eivät kuitenkaan ole kiinnostuneita näkemään parasta ja upeasti muotoiltua LinkedIn-profiilia, vaan he haluavat tietoa.
Kerro siis LinkedInissä tärkeimmät faktat, jotka kiinnostavat potentiaalisia työnantajia. Lisää profiiliisi ainakin nämä tiedot:
- Ajan tasalla olevat yhteystietosi
- Koulutuksesi: perustiedot tutkinnoistasi ja oleellisimmat kurssit, joilla olet täydentänyt osaamistasi
- Organisaatiot, joissa olet ollut töissä
- Työsuhteiden aloitus- ja lopetusajankohdat
- Tiedot myös työstä freelancerina tai yrittäjänä
- Aikaisemmat tittelisi eri työpaikoissa
- Napakat kuvaukset tärkeimmistä työtehtävistäsi ja saavutuksistasi työrooleissasi
Katso vinkit LinkedIn-profiilin päivittämiseen myös videolta:
2. Sinun uratarinasi
Faktojen lisäksi on tärkeää rakentaa profiili niin, että työhistoriasi on selkeästi avattu eikä sisällä turhia aukkoja. Helpota kiireisen rekrytoijan työtä kertomalla uratarinasi lyhyesti ja selkeästi.
Avaa osaamistasi myös profiilisi kuvaustekstissä. Siinä voit tuoda esille vahvuuksiasi, jotka eivät välttämättä välity työhistoriastasi – esimerkiksi, missä olet erityisen taitava, mikä sinua innostaa ja missä haluat kehittyä. Mistä olet vaikkapa saanut positiivista palautetta? Mistä olet ylpeä? Mitä haluaisit oppia työssäsi?
Lue myös: Mitkä ovat vahvuutesi? Näin vastaat työhaastattelussa
Kun katsot profiiliasi, pohdi näitä asioita:
- Kertooko työkokemuksesi osaamisesi karttumisesta ja uralla etenemisestä?
- Tuoko profiilisi tiivistelmä lisätietoa työhistoriasi tueksi?
- Miltä näyttää seuraava askel työurallasi? Profiilistasi pitäisi käydä ilmi, mihin suuntaan olet matkalla urallasi.
3. Ammatillinen verkostosi
Rekrytoija haluaa nähdä, minkälaisia ihmisiä tunnet edellisten työpaikkojesi kautta ja minkälainen ammatillinen verkosto sinulla on. Ideaali tilanne on, jos rekrytoija tuntee jo jonkun sinun verkostostasi.
Verkostosi kasvaa pikkuhiljaa, joten muista pitää yhteyttä uusiin ja vanhoihin tuttuihin ja työkavereihin. Lisää uusia ihmisiä kontakteiksi rohkeasti. Muista kuitenkin, että ventovieraalle ei kannata lähettää kontaktipyyntöä ilman lyhyttä saateviestiä, joka perustelee, miksi haluat lisätä kyseisen hänet LinkedIn-verkostoosi.
4. Asiallinen kasvokuva sinusta
Profiilikuva kiinnittää huomion ja antaa ammattimaisen kuvan rekrytoijalle. Hyvä vinkki on näyttää samalta kuin olisit menossa työhaastatteluun. Onnistunut LinkedIn-kuva on:
- Kuva vain sinusta
- Hyvälaatuinen ja asiallinen
- Tunnelmaltaan ystävällinen – hymy toimii aina
Ammattilaisen ottama kuva on aina paras vaihtoehto, mutta saat otettua toimivan profiilikuvan myös omin voimin. Ohjeemme hyvään CV-kuvaan pätevät myös LinkedIn-profiilikuvaan.
Mitä seuraavaksi?
Onko profiilisi päivitetty? Ala seuraavaksi kirjoittaa LinkedIn-postauksia, jotta saat lisää näkyvyyttä ja uusia kiinnostavia tyyppejä verkostoosi.
Tiesitkö, että voit seurata työpaikkailmoituksia myös LinkedInissä? Seuraa eri alojen avoimia työpaikkoja: Löydä töitä LinkedInistä helpommin – ota seurantaan nämä sivut
Lue myös:
Älä sorru yleisiin LinkedIn-mokiin – 5 helppoa korjausliikettä, joilla kohennat profiiliasi hetkessä
Tiesitkö nämä? 10 LinkedIn-sääntöä, jotka jokaisen kannattaa muistaa
7 vinkkiä LinkedInin tuottavampaan käyttöön – toimitko jo näin?
Artikkeli on julkaistu aiemmin Duunitorissa 7.2.2023.
Kommentit
Lähetä kommentti