Älä hukkaa rahaa! Näin käytät erääntyvät henkilöstöetusi

Henkilöstöedun voi käyttää esimerkiksi kuntosalimaksuihin, mutta myös eksoottisemmat harrastusvaihtoehdot ovat mahdollisia.


 

Suomalaisilta jää tänä vuonna henkilöstöetuja, kuten liikunta- ja kulttuurietua tai hyvinvointietua, käyttämättä merkittävästi. Monella ei ole selvää käsitystä siitä, mihin palveluihin etuja voi käyttää ja miten se tapahtuu. Työsuhde-eduilla ostettuja palveluita ei ole pakko hyödyntää kiireessä heti, koska monet energiaa arkeen tuovat palvelut voi ostaa nyt ja käyttää myöhemmin. Myös turvalliset etämaksutavat helpottavat työsuhde-etujen käyttämistä viime hetkellä, kertoo henkilöstöetujen mobiilimaksupalvelu Epassi.

Suomen Tuloverolaki mahdollistaa sen, että yritykset tarjoavat työntekijöilleen palkan lisänä verottomia – ja siten kaikille osapuolille edullisia – henkilöstöetuja. Suosittuja liikunta- ja kulttuurietua sekä hyvinvointietua on yleensä käytössä satojen eurojen arvosta, mutta niiden käyttökohteet ovat monelle jokseenkin epäselviä.

Kuntosalit ja leffaliput ovat kaikille liikunta- ja kulttuuriedun käyttäjille tuttuja. Eksoottisempia liikunta- ja kulttuuriedun käyttökohteita ovat esimerkiksi sukelluskurssit, kiipeily ja boulderointi sekä kitara- ja muut soittotunnit. Moni ei myöskään tiedä, että etusaldon voimassaoloa voi pidentää ostamalla henkilökohtaisen lahjakortin - eli siis lahjakortin itselleen myöhemmin käytettäväksi.

“Kulunut vuosi on ollut monin tavoin raskas ja täynnä maailmanlaajuisia kriisejä. Arjen kuluja kasvattava inflaatio ei valitettavasti näytä helpottavan kovin pian. Siksi juuri nyt on äärimmäisen tärkeää, että työnantajat panostavat henkilöstönsä hyvinvointiin – ja että jokainen meistä keskittyy välillä omaan itseensä. Epassin henkilöstöedut ovat helppo keino ottaa itselleen energisoiva tauko ja unohtaa arjen kiireet ja huolet hetkeksi”, kuvailee Epassi Finland Oy:n maajohtaja Niklas Löfgren.

 

Osta nyt, käytä myöhemmin.

Moni ajattelee, että työsuhde-edut voi hyödyntää vain silloin, kun maksamme pääsymaksuja jossain harrastuspaikassa. Näin loppuvuonna voi tuntua siltä, että erääntyviä etuja ei ehdi käyttämään koska emme ehdi käyttämään niitä käymällä käyttöpaikan kassalla. Paikan päällä voi kuitenkin käydä ostamassa palveluita ilman, että niitä tarvitsisi jäädä käyttämään juuri silloin. Monia sarja- ja kausikortteja ja muita palveluita voi ostaa paikan päältä nyt ja käyttää myöhemmin.

Keräsimme tukun esimerkkejä suosituista käyttökohteista, joista ostetuista palveluista voi nauttia omaan tahtiin pitkälle ensi vuoteen. Monet näistä palveluista voi ostaa helposti omalta kotisohvalta netin kautta etänä.

Liikunta- ja kulttuuriedun viime hetken käyttövinkit:

1.    Nettitreenit ja verkkovalmennukset

2.    Hissiliput hiihtokeskukseen

3.    Sarjaliput leffaan itsellesi

4.    Saldoa salikortille

5.    Kymppikortti uimahalliin tai kylpylään

6.    Museokortilla yli 300 museoon

7.    Tennis, padel, golf ja muut mailapelit

8.    Jooga ja pilates

9.    Juoksu- ja muiden massaliikuntatapahtumien pääsyliput itselle

10.Tapahtumaliput itselle mm. kesäfestareille, konsertteihin ja urheilutapahtumiin.

Hyvinvointiedun suosituimmat käyttökohteet *:

1.    Hieronta ja jalkahoito

2.    Hammaslääkäri

3.    Fysioterapia

4.    Terveysmittaukset

5.    Erikoislääkärit kuten ortopedi, gynekologi tai psykologi.

* Hyvinvointiedun piiriin kuuluvat käyttökohteet vaihtelevat riippuen henkilöstöetupalvelusta sekä työnantajan linjauksista.

 

Käytä edut helposti etänä.

Moni ei tiedä, että henkilöstöetuja, kuten liikunta- ja kulttuurietua tai hyvinvointietua, voi käyttää etänä lukuisiin energiaa arkeen antaviin palveluihin. Epassilla etämaksutapoja on neljä.

1.    Epassi Marketplace.

Epassi Marketplace on henkilöstöetujen verkkokauppa, joka kokoaa yli 150 verkkokauppiaan palvelut yhteen paikkaan. Maksutapana toimivat Epassin henkilöstöedut, jolla voit maksaa liikunnan, kulttuurin ja hyvinvoinnin palveluita. Marketplacesta löytyvät myös loppuvuoden parhaat tarjoushinnat.

2.    Palveluntarjoajien verkkokaupat.

Monilla henkilöstöetujen maksuvälineillä voi maksaa suoraan palveluntarjoajien verkkokaupoissa valitsemalla maksuvälineeksi oman henkilöstöetupalvelun. Esimerkiksi Epassi löytyy maksutapana yli 400 verkkokaupasta. Näistä verkkokaupoista voi ostaa etänä verkkovalmennuksia, sarjalippuja, kausikortteja, kuntosalijäsenyyksiä, vakiovuoroja, leffalippuja, henkilökohtaisia lahjakortteja ja lukuisia muita liikunnan, kulttuurin ja hyvinvoinnin palveluita.

3.    Kysy palveluntarjoajalta voitko maksaa etänä.

Jos edellä esitellyistä maksutavoista ei löydy sopivaa vaihtoehtoa, niin sinun kannattaa olla yhteydessä palveluntarjoajaan ja kysyä suoraan voitko maksaa eduillasi etänä. Kysy esimerkiksi, voitko maksaa maksuvälineen sovelluksella ja lähettää palveluntarjoajalle sovellukseen tulevasta kuitista kuvakaappauksen. Kuvakaappauskuitin perusteella palveluntarjoaja voi mahdollisesti myydä sinulle haluamasi palvelun.

Edistyneet digitaaliset ratkaisut ja tiivis yhteistyö palveluntarjoajien kanssa mahdollistavat Epassin käyttäjille monia helppoja tapoja hyödyntää arvokkaat etunsa. Jokainen voi valita itselleen sopivimman maksutavan, käyttöpaikan kassalla tai etänä. Muista siis hyödyntää etusi nyt, kun vielä ehdit.

 

Vuonna 2007 Helsingissä perustettu Epassi on henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtaja. Ainutlaatuinen ratkaisu yhdistää kaikki edut yhteen mobiilisovellukseen. Epassi Group palvelee nyt yli 50 000 palveluntarjoajaa, miltei 10 000 työnantajaa ja lähes 2 miljoonaa työntekijää. Epassi on Pohjoismaiden johtava fintech-alan yhtiö, jonka Financial Times palkitsi yhtenä nopeimmin kasvavista yrityksistä Euroopassa. Talouselämä 500 -selvityksen mukaan Epassin liikevaihdon kasvu vuonna 2021 oli 1. sijalla kuluttajapalvelualoilla ja 17. sijalla koko Suomessa. Epassi – Boosting everyday well-being. www.epassi.fi


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma Säästöpankki Oyj:n toimitusjohtajaksi Karri Alameri

Hanken vihkii kunniatohtoreita

Naisjohtajien osuus Suomessa kasvanut